Hlavní jídla | Vaření

Recept na špagety Co dům dal

6.4.2017

Ahoj. Tak jako recenze mě baví i další věc. A tou věcí je vaření a pečení. A protože mým oblíbenýn jídlem jsou špagety, nemohla jsem udělat jinak, než vám sem dát jeden z mých osvědčených receptů.

O jaké špagety jde? A kde jsem přišla k názvu?

Jednou jsem si doma chtěla zkusit uvařit špagety carbonara, abych zjistila, jestli se to vejce tam opravdu uvaří.

Jenomže jsem si nevšimla, že nemám parmazán, tak jsem tam dala eidam (taky je to sýr a jíst se to dá), místo bazalky řeřichu, prostě jsem udělala vlastní verzi Co dům dal.

A teď k samotnému vaření:

Ingredience: pro dvě osoby

  • 150g špaget
  • Dva stroužky česneku
  • Uzenina nebo párek
  • Sůl, pepř (dle chuti)
  • Eidam (150g)
  • 2 vejce
  • Bazalka nebo řeřicha, popřípadě pažitka

Příprava:

  1. Do hrnce si dáme vařit špagety, dbáme na to, aby byla voda dobře osolená.
  2. Mezitím na pánvi osmahneme na plátky nakrájený česnek s uzeninou. (Tohle dělejme cca tři minuty před dovařením špaget).
  3. Uvařené špagety scedíme a do hrníčku si odlejeme cca 100ml vody ve které se těstoviny vařily.
  4. Horké špagety přidáme na pánev k uzenině, přilejeme vodu a promícháme.
  5. Do misky si rozmícháme vejce a polovinu nastrouhaného sýru.
  6. Špagety odděláme od sporáku a vejce tam vmícháme. Díky teplu od okolí se vejce dovaří samy a díky vodě nám vznikne něco jako omáčka.
  7. A máme hotovo! Stačí nabrat na talíř, zasypat zbylým sýrem a řeřichou.

Přeji vám Dobrou chuť!! 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *